Министерството на спорта, оглавявано от Свилен Нейков разпространи специална декларация, в която коментира изваждането на борбата от основните спортове на Олимпиадата през 2020.

“Министерство на физическото възпитание и спорта изразява своето разочарование от новината, че борбата може да бъде извадена от програмата на Летните олимпийски игри през 2020 г. България има нужда от един от най-успешните си спортове и той няма да изгуби нашата подкрепа. 68-те медала, от които 16 златни, винаги ще бъдат част от спортната ни история! Обнадеждаващ е фактът, че окончателното решение ще бъде взето през месец септември. Надяваме се дотогава Международната федерация по борба, с активната подкрепа и на нашата централа, да успеят да убедят членовете на Международния олимпийски комитет в необходимостта от запазването на един от най-старите спортове в олимпийското движение!

Категорично заявяваме, че моментното положение няма да се отрази върху финансирането на родната федерация за настоящия олимпийски цикъл и вярваме, че българската борба ще ни донесе много радост на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 г.”, се казва в декларацията на министерството.