ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Президентът на федерацията по хандбал на Франция и бивш национал Бруно Мартини е изправен пред обвинения в незаконни сексуални отношения с непълнолетни и за записване на детска порнография, обявиха от офиса на Парижката прокуратура пред "Ройтерс".

52-годишният Мартини, който като вратар печели две световни титли с Франция, е привикан на разпит в полицията. След това му е позволено да се прибере в дома си, а делото му е прехвърлено към съдиите по бързото производство за подсъдими, които признават вината си по отправените им обвинения, добави говорителят.

Радио "Franceinfo", което първо информира за случая, обяви, че разследването датира от оплакване на 13-годишно момче пред 2020-а. Бруно Мартини се оправдава, че е вярвал, че момчето е на 15 години - възрастта за сексуално съгласие във Франция. 

Случаят е последното съдебно разследване, включващо високопоставен спортен деятел, в навечерието на домакинството на Франция на олимпийските игри през 2024 година.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Френската прокуратура обяви по-рано този месец, че започва разследване по обвиненията за сексуален тормоз срещу президента на футболната федерация Ноел льо Грае, който отрича обвиненията, но предложи да се оттегли от поста.

Президентът на Френската федерация по ръгби Бернар Лапорт се оттегли през миналия месец след като бе обвинен в търговия с влияние и незаконно придобиване на активи. Той бе разпитан от полицията във вторник по повод твърдения за допълнителни финансови нарушения, които отрече.

Председателят на организационния комитет на Игрите в Париж Тони Естанге заяви, че не може да коментира текущите разследвания, но се надява, че случаите ще бъдат разрешени бързо.

„Да се надяваме, че разследванията ще приключат бързо и ще можем да обърнем страницата“, каза Естанге и добави, че това няма да повлияе върху подготовката на Олимпиадата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК