ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Новосъздадената шахматна федерация БСФШ с президент Милен Василев е забъркала скандална измама пред ФИДЕ (Световната шахматна федерация). За това алармираха от Българска федерация по шахмат 2022 с официална позиция до медиите. Те разкриват за огромен скандал, в който е замесен и Веселин Топалов.

Цялото изявление на БФШ 2022:

„Българска федерация по шахмат 2022” се запозна с дневния ред на предстоящата на 17 декември Генерална асамблея на ФИДЕ, на която трябва да бъдат разгледани документите за нейното членство в Международната шахматна федерация. 
 
Станаха известни невероятни факти в опит да се компрометира членството на България. 
 
С изумление установихме, че в подадените до ФИДЕ от основаната от 3 клуба в началото на октомври 2023 г. при съмнителни обстоятелства „Българска спортна федерация по шахмат” с председател Милен Василев, са налице откровени неверни данни. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)
 
Като състезатели на това сдружение са посочени лица, които отдавна са починали, както и водещи наши шахматисти, нямащи нищо общо с „Българска спортна федерация по шахмат”. Особено фрапиращ е случаят с най-великият български шахматист Веселин Топалов. Узнавайки за грубата злоупотреба с името му, 19-ият световен шампион реагира с гневна декларация, категорично разграничавайки се от организацията на Василев. 

Подобна беше реакцията и на редица български шахматисти, сред които и национални шампиони, декларирали, че нямат нищо общо с тази т.нар. „федерация“, плод на спешен инженеринг с цел получаване на лиценз по „втория начин“. 

Същото сдружение е посочило за свои членове и клубове, които никога не са подавали заявления за такова. За председател на Съдийската комисия на това сдружение в документите към ФИДЕ е посочен почетният председател на съдиите у нас, най-титулуваният шахматен арбитър - Здравко Недев, който също няма нищо общо с новоучредената организация. 
 
Основаното на 3 октомври тази година сдружение също така е посочило, че негови отбори са взели участие в международни състезания, проведени през август и септември.

Ангажиментът ни като лицензирана федерация е да защитим шахматната общност от такава невярна информация и спекулации, за да осигурим нормална възможност за клубовете и шахматистите у нас да участват пълноценно в международния шахматен календар. Разполагаме с всички документи по случая и ще сезираме компетентните органи".

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!