Младата надежда на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай кои са били идолите му във футбола пред официалният сайт на „червените дяволи”.

"Като дете винаги обичах да гледам големите имена във футбола, като Зинедин Зидан, Хуан Рикелме и Кака. Трудно е да посоча определен футболист като мой любим, но съм наблюдавал много тези тримата и ми харесва начинът, по който играят. Бях прекалено млад, когато Зидан помогна на Франция да спечели Мондиал 1998, но съм го наблюдавал в немалко двубои в неговата кариера, заяви Янузай.

Още като малък обичах футбола и наистина се наслаждавах изявите на терена на професионалните играчи. Например, когато Роналдиньо играе, всеки иска да види на какво е способен и знае, че той може да направи всичко с топката в крака. Никога не съм се фокусирал обаче само върху левичарите, защото смятам, че има и много технични играчи, които играят с десния крак. Такива са например Кристиано Роналдо и Дейвид Бекъм. Сега в Юнайтед съм заобиколен от класни играчи и това ми помага да се развивам всеки ден.

Зидан, Рикелме и Кака играят с №10. Това е номерът, на който се възхищавам най-много.”

Аднан Янузай е роден на 5 февруари 1995 г. в Брюксел (Белгия), а родителите му са с албанско и косоварско потекло. През 2005 г. младото крило се присъединява към школата на Андерлехт. В гранда от Брюксел престоява 6 години, а от 2011 г. вече е част от Манчестър Юнайтед.

Янузай има право да избира между пет национални отбора. Той може да играе за Белгия, тъй като е роден в Брюксел. Може да представлява Косово и Албания заради родителите си, но може да избере Турция или Сърбия заради своите баби и дядовци.