Английските медии полудяха по героя на Манчестър Юнайтад Аднан Янузай, който вкара двата гола за тима си при победата с 2:1 над Съндърланд след обрат.
 
“Тийнейджър блести”, “Роди се здезда” и “Новият любимец” са часто от заглавията по вестниците на Острова. Британските медии добавят и любимата си игра на думи с имената на футболистите – “Бяхте Аднати (б. ред. – добавени).
 
Аднан Янузай е роден на 5 февруари 1995 г. в Брюксел, а родителите му са с албанско и косоварско потекло. През 2005 г. младото крило се присъединява към школата на Андерлехт. В гранда от Брюксел престоява 6 години, а от 2011 г. вече е част от Манчестър Юнайтед.
 
Янузай прави няколко впечатляващи срещи за младежките отбори на “червените дяволи” и Сър Алекс Фъргюсън го нарича прекрасен и балансиран футболист. Шотландецът включва младока в групата за последния си мач начело на Юнайтед – срещу Уест Бромич, като Аднан остава резерва.
 
Янузай се разписва за Манчестър Юнайтед в предсезонна контрола в Хонконг, а при победата с 2:0 над Уигън за “Къмюнити Шилд” прави официалния си дебют за “червените дяволи”. Следват появи в игра като резерва във Висшата лига и Купата на Лигата, а големият му час удари в първия му мач като титуляр – два гола срещу Съндърланд.
 
Аднан Янузай има право да избира между пет национални отбора. Той може да играе за Белгия, тъй като е роден в Брюксел. Може да представлява Косово и Албания заради родителите си, но може да избере Турция или Сърбия заради своите баби и дядовци.
 
Преди няколко месеца бившият селекционер на националните отбори на Белгия до 18 и до 19 г. Марк ван Геерсом обяви, че няколко пъти е канил Янузай, но той изразил желание да играе за Албания. Албанският селекционер Джани де Биази обяви на 12 август, че чака удобен момент, за да говори с младия играч на Манчестър Юнайтед.
 
Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс също планира да разговаря с Аднан Янузай, а наставникът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън разкри наскоро, че Футболната Асоциация наблюдава играча с цел да го покани в държавния тим на "трите лъва".
 
РОДЕНИТЕ НА 5 ФЕВРУАРИ
1932 г. – Чезаре Малдини – бивш италиански футболист и треньор
1948 г. – Свен-Йоран Ериксон – шведски футнболен специалист, бивш селекционер на Англия. Сега технически директор на Ал Насър (Дубай)
1965 г. – Георге Хаджи – бивш румънски футболен национал
1966 г. - Хосе Мария Оласабал – испански голфър, двукратен победител на Ю Ес Мастърс и спечелил Райдър Къп като капитан на Европа през 2012 г.
1968 г. - Маркус Грьонхолм – бивш рали състезател, двукратен шампион на WRC
1969 г. – Били Додс – бивш шотландски футболен национал
1975 г. – Джовани ван Бронкхорст – бивш холандски футболен национал
1976 г. – Джон Алойзи – бивш австралийски футболен национал, сега треньор на Мелбърн Харт
1984 г. – Карлос Тевес – аржентински футболен национал, играч на Ювентус
1985 г. – Кристиано Роналдо – португалски футболен национал, играч на Реал (Мадрид)
1986 г. – Ведран Чорлука – хърватски футболен национал, играч на Локомотив (Москва)