ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нургюл Салимова, чието име означава Сияйна роза, се прибра в родното си село Крепча, след като направи фурор на Световната купа по шахмат в Баку, където стана втора.

"Най-трудно през изминалите седмици ми беше да издържа психически. А в момента, че не мога да прегърна родителите си, а давам интервюта", бяха първите думи на Нургюл на родна земя. Тя разкри, че голямата ѝ цел е да стане гросмайстор за мъже.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"От малка съм свикнала на това да пътувам без екип. Въпреки това винаги съм продължавала да работя. Обичам да играя шах, знам, че съм талантлива. Знам, че ако се трудя и всичко върви добре, ще се представя добре. За себе си, за родителите си, за страната си. Исках да се представя добре най-вече заради майка ми и баща ми, тъй като знам колко много ме обичат и подкрепят. Също бабите и дядовците ми", продължи шахматистката.

"Имам турнири постоянно. Голямата ми цел е да стана гросмайстор за мъже. Имам турнир на претендентите през април догодина. Много се радвам, че получавам такава подкрепа. Много благодаря. Много съм емоционална последните дни и се радвам, че хората оценяват това, което правя", каза още Салимова.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!