Рони О'Съливън ще вземе участие в световното първенство по снукър през следващата година. В “Крусибъл” легендарният англичанин ще бъде със статут на шампион и ще защитава трофея си. Медиите на Острова информират, че О'Съливън е провел няколко тайни срещи с шефа на световната федерация Бари Хърн и именно той го е убедил да играе на мондиала.
 
Както е известно, Ракетата обяви преди месец, че няма да участва в турнири до края на сезона, за да може да прекара повече време със семейството си. Така се очакваше 36-годишният шампион да не успее да защити и трофея си в „Крусибъл” през пролетта на 2013 година.

"Казах на Рони, че единственият турнир, за който евентуално бихме могли да направим компромис и да му дадем покана, е световното първенство в Шефилд, разкри Хърн. - Крайният срок за заявките и потвържденията все още не е ясен - може би това ще бъде краят на януари. Разбрах се с Рони да му се обадя, когато това известно, след което той ще има последната дима и ще вземе окончателното решение дали да приеме поканата. В момента има такава конкуренция в снукъра и според мен той или ще приеме предложението ми изключително сериозно и ще се върне на 100% в спорта, или просто повече няма да играе. Това е дилемата пред него", заяви Бари Хърн.