Кметството на Париж излезе с официална информация след новината, която предизвика хаос около организацията на Олимпиадата това лято.

По-рано днес бе съобщено, че е откраднат лаптоп  с полицейски планове за сигурността на спортното събитие.

"Първоначалните проверки установиха, че работникът не притежава никаква информация, свързана с организацията и разполагането на правоприлагащите органи по време на олимпийските и параолимпийските игри", се казва в изявление на градската управа в Париж.

Френският телевизионен оператор BFM съобщи във вторник вечерта, че компютър и USB устройства, съдържащи планове за сигурност за олимпийските игри, са били откраднати във влак във френската столица.

Парижката прокуратура в сряда определи медийното отразяване на кражбата като "прибързано". В него се казва, че инженер от кметството е изгубил чанта с важно USB устройство на Гар дю Нор в Париж в понеделник.

"Важно е да се уточни, че са изгубени само бележки, свързани с трафика в Париж по време на олимпийските игри, а не планове за сигурност", казаха от прокуратурата.

В изявлението на кметството се казва още, че компютърното оборудване на работника "съдържа бележки за вътрешна употреба", отнасящи се до работата на самия служител, свързана с отдела за трафик в Париж.