Трикратната олимпийска шампионка по синхронно плуване Олга Брусникина тренира в Каварна. Медалистката от Сидни и Атина в момента е наставник към школата за водни спортове "Щурм 2002" от Чехов, Московска област. Тя докара в Каварна отбор от 40 таланти на възраст между 8 и 15 години, които се готвят на басейна в курортния град.

Шампионката пристигна в Каварна от Лондон, където бе част от делегацията на Русия. Тя е член на Изпълкома на Олимпийския комитет на Русия и вицепрезидент на Федерацията по синхронно плуване.

“В Каварна съм за първи път, но наши деца се готвят тук от доста години и са с отлични впечатления от условията, морето, слънцето, природата. Те тренират здраво, но също така си почиват и развличат", каза Брусникина.

Според нея синхронното плуване е един от най-сложните водни спортове. Състезателите трябва да притежават отлична координация, да владеят и елементи от редица съпътстващи спортове, като акробатика, гимнастика, плуване, скокове във вода. По думите, й най-главното обаче, което се изисква от един млад човек, за да успее в синхронното плуване, това е характер и търпение. Малките дарования по синхронно плуване от Подмосковието идват в Каварна след състезателите по плуване и ватерполистите.