Японската дъщеря на Наим Сюлейманоглу се появи сама в посолството на Турция в Токио, гръмнаха медиите в южната ни съседка. Наоми Мори посети посланик Мерчан заедно с майка си - журналистка Киоко Мори.

Киоко и Наим се запознават Олимпиадата в Сеул през 1988 година. Тя пристигнала с Джобния Херкулес в Турция и двамата заживели в Анкара, където през 1991 година се родила Наоми. Две години по-късно любовта между двамата приключила, а японката взела дъщеря им и се завърнала в родината си.

След кончината на легендарния щангист роднините му се заеха да търсят Наоми, която е първото му дете. И ето, че малко по-късно 26-годишното момиче се появи само.

"Мама ми е разказвала много за татко. За трите ми полусестри. За чичо ми Наим Мухарем и дъщеря му Елфай. Искам да се запозная с всички. Прочетох за историята си и заради това реших да дойда в посолството", сподели Наоми.

Майката Киоко обаче категорично забранила момичето да бъде снимано. В момента двете организират пътуване до Турция, но Наоми трябва да трябва да получи отпуска от компанията, в която работи.

Посланикът на Турция - Мерчан, гостил двете дами с баклава и си поговорил дълго с тях.