Световното първенство по гребане за мъже и жени (неолимпийски дисциплини) и юноши и девойки, което трябва да се проведе през август в Пловдив, е пред угрозата да ни бъде отнето, съобщава “Стандарт”. Преди броени дни УС на родната федерация научава от страницата на международната централа, че има новосформиран организационен комитет за надпреварата.
 
Шокирани от новината, шестима души, сред които и бащата на спортния министър Свилен Нейков - Емил, пишат до световната федерация писмо, с което уведомяват, че той е нелегитимен. За да не се подронва престижът на страната ни, Светла Оцетова е била против, но кашата вече е забъркана. С тези бакии сега ще трябва да се оправя новото ръководство, което беше избрано вчера на Общо събрание.
 
Форумът продължи пет часа при пълно медийно ембарго. За президент на федерацията по гребане беше избран Васил Радев, който сменя на поста Оцетова. Той е световен шампион на двойка скул с Данаил Йорданов от 1987 г. Според запознати централата е със спряно финансиране от министерството заради неуредици около проведеното европейско първенство.