Ръководството на Българската федерация по скокове на батут отстрани трима състезатели от националния отбор за мъже и жени. Това са Ясен Иванов, Георги Илиев и  Мариела Пенева, а причината е слабото им представяне на Световното първенство, което се проведе в Санкт Петербург (Русия). Това обяви президентът на централата Стоян Димитров след края на шампионата.

„Не съм доволен от участието на мъжете и жените. Затова взехме решение да бъдат освободени от националния отбор. Когато са готови, могат да кандидатстват отново. Трябва да бъдат на много високо ниво, за да попаднат повторно в държавния тим. Това са Ясен Иванов, Георги Илиев и Мариела Пенева“, обясни Димитров.

Президентът на федерацията коментира и представянето на Световното първенство на юношите, младежите и девойките.

„Що се отнася до юношите, младежите и девойките, аз съм изключително доволен, тъй като за първи път от 15 участника, 8 попаднаха на финал. От 60-70 спортисти, когато стигнеш до 8-мо място, за нас, за малка България това е много и аз съм изключително доволен от този факт“, допълни Стоян Димитров.

През следващата година състезателите по скокове на батут ще се готвят за участие на Европейските игри в Минск, Беларус, шест световни купи, както и Световното първенство, които са квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Плановете на федерацията са четирима състезатели да се подготвят и да се борят за визи за най-големия спортен форум.