Младата състезателка по таекуон-до Мирослава Николова е била отвлечена в Перник. Похитителите искат откуп от 500 000 лева за 18-годишното момиче. В понеделник тя е била на тренировка както обикновено в залата, близо до стадион “Миньор”. След това си тръгнала, но не се прибрала у дома в квартал “Драгановец”, съобщава mirogled.com.
 
“Тя има черен колан. Скоро щеше да се явява на изпит за първи дан. Ако нападателите са били един или двама, тя е щяла да се справи с тях. Може да са я наблюдавали. Тя всеки ден разхожда кучето си в района”, твърдят нейни познати.
 
Родителите на Мирослава не разполагат с подобна огромна сума. Баща й е служител във ВиК-Перник. Сестра й наскоро теглила кредит, като за него не могла да използва родителите си като поръчители заради ограничените им доходи.
 
За да не се усложни ситуацията от полицията не разрешават да се разгласява случая. Имало и опасност похитителите да наранят момичето. Отвличането на Мирослава дори отсъства от полицейската сводка.
 
“Извършват се множество претърсвания на адреси в Перник, София и околностите”, твърдят запознати. Не се изключва обаче и версията момичето да е избягало с някой обожател.
 
Познати на Мирослава я описват като възпитано и добро момиче, което никога не е създавало проблеми. Ето защо мнозина се учудват, че именно на нея се е случило нещо толкова ужасно./БЛИЦ