Минути след загубата на Тервел Пулев от словака Сандро Дирнфелд в категория до 91 килограма на европейското първенство по бокс старши треньорът на българския национален отбор по бокс за мъже Палми Ранчев коментира пред БТА по телефона от столицата на Беларус.

"Всички казват, че Тево са го ощетили. Но трябва да си призная, че в един момент този млад словак игра много добре. На това европейско първенство се видя, че нашите млади са много млади. Не, това не е игра на думи - просто нашите 19-годишни момчета все още не могат да се боксират с претенденти за медали", заяви Ранчев. 

Главният треньор на всички български национални отбори по бокс и треньор номер 1 на България за миналата година Михаил Таков анализира детайлно мача Тервел Пулев - Сандро Дирнфелд.

"Един прекрасен първи рунд, но после Тево бе бледа сянка на това, което беше в първия рунд и на това, което сме свикнали да виждаме от него, каза Михаил Таков. - Първият рунд бе две точки за нас, а освен това Тево свали съперника си в тежък нокдаун. През втория рунд словакът се оправи и съдиите го предпочетоха с 2:1. За третия рунд и тримата съдии дават с по една точка загуба на Тервел. Словакът е неизвестен, но явно се мобилизира и игра много над възможностите си. Тервел не го посрещаше с лява ръка, с лев-десен, а словакът правеше отклони, нанасяше ляво, дясно кроше и това при новото точкуване се оказа в негова полза."