Най-добрата българска състезателка по бадминтон Петя Неделчева отрече информациите, че е отправила обидни реплики към Стефани Стоева след финала на открития международен турнир в София в неделя. Състезателката изпрати открито писмо до БТА, в което опровергава публикациите в пресата.

“Вече половин година съм подложена на изключителен психически терор от хора, свързани с БФБадминтон. След като през месец март отказах да напусна треньора си Орлин Цветанов, нещата преминаха всички граници. Прочетох в пресата, че съм напсувала младата надежда на българския бадминтон Стефани Стоева, след като я победих на финала в неделя. Това е 100% лъжа! В залата имаше много хора и защо никой не чу такова нещо. Защо нямаше никаква реакция след срещата нито от г-жа Каролина Зографова, нито от който и да било? Защо в протокола от мача няма нито дума за подобно нещо? Разбирам недоволството на г-жа Зографова, че не напуснах треньора си и не се съгласих на предложение да ме "закриляте" и "напътствате". И както Вие казвате ще си понеса последствията от това. Стефани Стоева е добра за възрастта си, но има много още какво да учи. Пожелавам й да достигне и надмине моите резултати и успехи.

Не съм изненадана от думите на Каролина Зографова, но това, че Стефани Стоева казва тази измислица, явно под давление на мениджърката си, ми идва в повече. Аз никога не съм имала негативно мнение за младата ни надежда и съм приемала като изключително позитивно наличието на толкова млада и добра състезателка. За съжаление през последната година явно се нагнетява напрежение и нетърпимост между състезателите и странен стремеж да бъдат отстранени по-старите състезатели, за да се осигури комфорт за няколко юноши. Това едва ли е правилният път. Далеч по-разумно би било младите да се учат от нас и постепенно да станат по-добри от нас. Ако нас ни няма, от кого ще се учат? Преминала съм през много трудности - четири операции десетки контузии, много загуби и още повече победи на корта. Но това което ми се случва през последната година не съм предполагала, че може да се случи.

След опита да бъде отстранен треньорът ми и всички лъжи, които се изписаха за него от хора от бадминтона. разбирам, че е дошъл моя ред да бъда смачкана и отстранена. И понеже това не може да стане на корта, поне засега, явно хора с опит в инсинуациите се заеха с това, което умеят най-добре - да измислят, лъжат и хвърлят в публичното пространство всички тези гнусни лъжи, а ти иди доказвай после "че нямаш сестра". Няма свидетели, но има технически средства, за да се разбере кой казва истината. И пак декларирам, че не съм напсувала съперничката си"./БЛИЦ