Главният треньор на колоездачния клуб Цар Симеон 1898 Петър Павлов реши да върне в отбора освободения млад колоездач Цветелин Кюркчиев след 4 месеца солено наказание.
 
В началото на юли Кюркчиев бе отстранен от пловдсивски отбор заради непрофесионално отношение към тренировъчния процес и неспазване на треньорските указания.
 
Въпреки че тогава бе повикан в националния юношески отбор на България, младокът бе наказан с отстраняване по лично решение на Павлов. Сега обаче наставникът на тима решил да даде последен шанс на своя състезател.
 
Кюркчиев бе вторият колоездач на Цар Симеон 1898, освободен от тима за непрофесионално отношение към тренировъчния процес. Преди половин година същата събда имаше и Пано Уйлямс Гоги, който също бе отстранен от отбора по същите причини, но няма да бъде връщан отбора.
 
Роденият на 12 февруари 1992 г. Кюркчиев се смяташе за един от големите таланти на пловдивското колоездене. През това лято той стигна до националния юношески отбор на България и бе в сметките на селекционерите за европейското първенство по колоездене на шосе в турския град Анкара от 15 до 19 юли, но не участва заради наказанието./БЛИЦ