Грег Лемънд смята, каза, че американският колоездач Ланс Армстронг, седемкратен победител в обиколката на Франция, трябва да влезе в затвора заради лъжите, че не е взимал допинг.

Трикратният победител в колоездачната обиколка на Франция се нахвърли върху своя колега."Не става въпрос за спортна измама, а за престъпление. Става дума за организирана мафия и той буквално искаше да унищожи хората. Има особи, които са престъпници и които просто не трябва да участват в нищо", каза Лемътнд по адрес на своя колега и сънародник.

Самият Грег е победител в обиколката на Франция през 1986, 1989 и 1990 година. "Знам неговите физически възможности. Ако е чист и ако не е лъгал в най-добрия случай би могъл да бъде между първите 30 колоездачи. Не е способен да спечели Обиколката на Франция, дори не може да се класира между първите пет на Тур дьо Франс", каза Лемонд.


Както е известно, Ланс Армстронг  бе лишен от всички титли и бе наказан доживотно от колоезденето, след като американската антидопингова агенция съобщи, че е ползвал допинг. Самият спортист години наред твърдеше, че не е взимал непозволени средства, но през февруари тази година си призна всичко в интервю пред тв водещата Опра Уинфри. Той трябва да възстанови сумата от 30 милиона долара, които е получил от държавните пощи за финансиране на отбора си за участие в "Тур дьо Франс". В договора с US Postal Ланс изрично е дал гаранции, че ще се придържа към духа на спортменство и ще оказа помощ в борбата срещу употребата на забранени вещества.