България изпраща успешна 2021 година в областта на спорта. От летните олимпийски игри се завърнахме с цели шест медала – три златни, един сребърен и два бронзови.

И забележете само – всички отличия бяха спечели от жени и логично седем дами попаднаха в Топ 10 на Спортист на годината, като голямата победителка е Ивет Горанова. 

Затова трябва да свалим шапки и да се поклоним пред великолепните ни състезателки от нежния пол, отсрамили родината ни на най-големия и най-великия спортен подиум.

Online спорт с бонус 100 лева за всеки нов клиент! (18+)

Ивет Горанова (карате), Стойка Кръстева (бокс) и ансамбълът по художествена гимнастика (Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова) ни накараха да станем прави и да чуем три пъти химна на България.

Антоанета Костадинова даде началото на спечелването на български медали в Токио. Тони се изяви на висота в спортната стрелба и завоюва среброто.

Тайбе Юсеин и Евелина Николова донесоха още радост на българския спортен фен с бронзовите си отличия в борбата.

Боряна Калейн пък беше близо до медал в художествената гимнастика, но в крайна сметка остана пета.

Не можем обаче да кажем, че мъжете не са записали добри резултати в Токио. Осмото място в мъжки плувен олимпийски финал на Йосиф Миладинов  си е постижение, заслужаващo овации. Петите места на Божидар Андреев, Христо Христов и Георги Вангелов също ни накараха да бъдем горди.

Спортът не беше само олимпиада през 2021 година. И като стана въпрос за жените, ето че имаше и други исторически триумфи с марка "български дами".

Биляна Дудова стана световен шампион в борбата. Изабела Янкова получи безценния златен медал на европейското първенство в планинското колоездене. На европейското първенство по вдигане на тежести в двубоя шампионка стана Надежда-Мей Нгуен. Ивана Петрова пък спечели сребро.

Все хубави новини, свързани с родните жени. Просто 2021-ва беше българската женска година в областта на спорта.