Полша, Франция, Германия и Дания си осигуриха класиране на четвъртфиналите на световното първенство по хандбал в Доха (Катар).
 
Най-лесна победа записаха французите, които отнесоха Аржентина с 33:20. Водени от звезда № 1 на световния хандбал Никола Карабатич, „петлите“ имаха тотално надмощие над значително отстъпващия по класа съперник и още до почивката водеха с 16:6. В следващата фаза тимът на селекционера Клод Онеста излиза срещу Словения.
В оспорван сблъсък Полша надви Швеция с 24:20. Подкрепяни от екзалтираната си публика поляците водеха почти през цялото време. С по 5 гола се отчетоха братята Бартош и Михал Журецки, а с 4 - Михал Дашчек. „Дружина полска“ можеше да разчита и на Камил Зупржак (208 см), който е един от най-високите играчи на първенството. Отлични изяви на вратата пък имаше ветеранът Славомир Шмал. Поляците ще се изправят срещу Хърватия на четвъртфинала.
 
В срещите, играни в 15-хилядната зала „Лусаил“ не се получиха изненади и фаворитите взеха своето. Германия смаза Египет с 23:16 „Бундестимът“ ще срещне на четвъртфиналите домакините от Катар.
Дания се справи с Исландия с 30:25 и в следващата фаза ще се изправи срещу Испания. Четвъртфиналите са на 28 януари.
 
За Олимпиадата в Бразилия през 2016 г. се класират първите седем отбора в крайното класиране плюс домакините.
 
Водач сред стрелците в турнира е словенецът Драган Гаич с 52 гола. Втори е катарецът Зарко Маркович с 49, македонецът Кире Лазаров е трети с 45, а австриецът Роберт Вебер е с 42.
 
ЧЕТВЪРТФИНАЛИ, 28 ЯНУАРИ
Хърватия – Полша
Словения – Франция
Дания – Испания
Катар – Германия
 
Милен Димитров, специален пратеник на БЛИЦ в Катар