Стоян Хранов обяви, че се оттегля от председателския пост в спорни клубове "Левски". В края на септември ще се състои изборно събрание, на което ще бъде избран неговия наследник.

"Няма незаменими хора. Ще направя всичко възможно до есента да се направи екип и да се избере нов председател. Но да бъдат хора, които да обичат и да знаят какво е "Левски". Иначе да хванеш някой от влака или пък от някоя фирма, не става", коментира Хранов, след освещаването на параклиса на стадион "Георги Аспарухов" - Свети Георги Победоносец.

Церемонията бе уважена от ръководството на "Левски" в лицето на финансовия директор Константин Баждеков, от някои легенди на клуба, както и от бившия кмет на София Стефан Софиянски.

Припомняме, че храмът бе издигнат по случай 60-годишнината от рождението на вечния символ на "Левски" Георги Аспарухов-Гунди, а идеята за изграждането му дойде от Стоян Хранов.

Спортният деец посъветва политиците да не се намесват грубо в спорта. "Голяма трагедия ще бъде, ако политиката се намеси грубо в спорта. Да, политиката трябва да помага, но да знаят, че са зависими от спорта", коментира още Хранов.

Той е роден на 29 юли 1942 г. в София. Инженер е по образование, работил е в Столичната община. От почти 40 години е в управлението на СК "Левски", ненапразно го определят като една от легендарните фигури в управлението на спортния клуб. Първоначално е бил заместник-председател на "Левски", а от 15 април 1989 г. до днес неизменно е негов председател. Член е на БОК. Почетен гражданин на София.