Известната рускиня Камила Валиева, която едва на 15 години стана олимпийска шампионка в отборния турнир по фигурно пързаляне от Игрите в Пекин 2022 и след това предизвика огромен скандал с положителна допинг проба, остана на трето място при жените на шампионата на Русия по фигурно пързаляне, който се провежда в Челябинск.

Рускинята, която водеше след кратката програма, взе бронза с 237.99 точки (81.85 и 156.14).

Шампионка стана 16-годишната Аделия Петросян с 246.53 точки (79.06 за кратката програма и 167.47 за волната) . Втора се класира София Муравьова с 239.40 точки (78.33 и 161.07). 

След състезанието Валиева заяви, че е направила всичко по силите си. "За мен това вече е четвърти шампионат на Русия. Някак си всичко се случи много бързо . .  .  ако сравните старта в Казан и сега, това е по-малко от половин крачка напред, но все пак е напред. В момента всичко, което можех, го направих. Не беше много добре обаче, за съжаление", каза рускинята.

"Но има трудности - и с ръста, и с теглото. Килограмите не пречат много, но в момента ме натоварваха. В същото време се радвам, че се събрах и успях да направя нещо, да се покажа. Всичко беше добре в кратката програма, доколкото е възможно. Бавно се движа в собствено темпо, основното е да продължа напред, да не се обезсърчавам, да си направя изводи и да работя", добави фигуристката. 

Шампионката Петросян заяви, че не е доволна от показаното, че е радостна от първото място. Миналата година тя остана едва пета.

"Радвам се, че успях да се реабилитирам и да се изкача от пето място през миналия сезон до първо, въпреки че не съм напълно удовлетворена от представянето си. Много се радвам, че успях да постигна такъв резултат. След последното първенство на Русия нямах настроение до Нова година, но сега ще прекарам празника спокойно със семейството си", заяви победителката.