Премиерът Бойко Борисов поздрави състезателките от българския ансамбъл по художествена гимнастика по повод златните отличия от Световното първенство в Монпелие, Франция, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

"Сърдечно Ви поздравявам от мое име и от името на цялото правителство по повод спечелената от Вашите момичета световна титла по художествена гимнастика. Уверявам Ви, че новината за блестящия успех предизвика основателна гордост у всеки българин", се казва в телеграмата, адресирана до ръководителя на ансамбъла Илиана Раева.

"Впечатлен съм от силната отборна игра, от волята и мотивацията, които показаха Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христина Тодорова и Катрин Велкова. Убеден съм, че именно тези качества допринесоха за категоричната им победа над конкуренцията", пише още в поздравителния адрес.

Министър-председателят изразява надежда ансамбълът да продължи с още повече сили, за да постигне успех и по време на олимпийските игри в Лондон през следващата година.