Главният треньор на националния отбор по художествена гимнастика и пряк наставник на ансамбъла Илиана Раева не скри радостта си от триумфа на родните грации на Световното в Монпелие (Франция). Раева похвали състезателките, но добави, че те веднага ще започнат подготовка за Олимпиадата в Лондон следващото лято.

Както е известно ансамбълът взе титлата на пет ленти и два обръча и зае третите места в многобоя и на пет топки. Силвия Митева извоюва бронз на лента и бухалки и малшанс я лиши от отличие в многобоя.

"Казах на момичетата да изиграят както трябва това съчетание, което е любимо на публиката и съдиите. Те действително изиграха съчетанието по невероятен начин. Никой от нас не се надяваше, че ще вземем златен медал. От тук нататък следва ново съчетание, нов път. Момичетата са много мотивирани и уверени. Сега мечтая да взривим Лондон на Олимпиадата. Ще направя две много рискови съчетания”, заяви една от най-успешните ни гимнастички.

Както обикновено тя преживя много емоционално изпълненията. “Не можете да си представите пред какъв катарзис, какъв ад премихнах. В същото време никое от децата не трябваше да усети това нещо. Беше много тежко", призна Раева.

Тя ще награди момчетата с огромна шоколадова торта и десетдневна почивка.