ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

България има амбицията, има кадрите и заслужава да бъде домакин на Младежки зимни олимпийски игри. Това каза в Банско президентът на страната Румен Радев. Държавният ни глава беше гост на старта от Световната купа за мъже в алпийските ски в Банско. За съжаление днешният слалом беше отменен заради лоши атмосферни условия и намалена видимост.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Проведох разговори с президента на Световната федерация по ски и сноуборд (ФИС) Йохан Елиаш. Амбицията е догодина отново да имаме кръг от Световната купа, но и не само. Има покана и към президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Знаете, че с него сме в много добри отношения, защото често се засичаме по големи международни събития. Амбицията ни е в скоро време България да кандидатства за домакинство на Младежки зимни олимпийски игри", заяви президентът Радев.

"Мисля, че вече имаме потенциала, но най-важното е, че имаме подготвени хора. От това, което чух от президента на ФИС, нашите експерти, които организират това състезание, които подготвят пистата и създават цялата организация на Световната купа и с това, което сме изградили като база в Банско и София, България може и заслужава да бъде домакин на подобно събитие и ние ще работим това да се случи", добави Радев.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!