Националите ни по борба започват от днес лагери, подготовка за турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров". Отборите в свободния стил - мъже и жени ще тренират в комплекс "Диана" в столицата, а класиците - в Тетевен.

В "Диана" старши треньорът Валентин Райчев е повикал 35 състезатели, сред тях и юноши. В подготовката участие ще вземат и Радослав Великов, Михаил Ганев, Кирил Терзиев, Димитър Кумчев, които пропуснаха предишния сбор заради срещи в Бундеслигата.

А наставникът на класиците Армен Назарян ще подготвя 18 състезатели, като на по-късен етап ще се присъединят и юношите, които в края на седмицата ще участват в държавния шампионат. На подготовка в Тетевен вече са и борци от Сърбия.

Преди турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров" се очаква на подготовка у нас да дойдат състезатели от Алжир, Швейцария, Молдова, САЩ, Франция, Република Корея, Казахстан.

Селекционерът на женския ни тим Серафим Бързаков пък е повикал 15 състезателки на сбора. След контузия се връща Елина Васева, както и Джанан Манолова, която имаше проблем със синусите.

Отборите ще останат на подготовка до турнирите "Дан Колов" и "Никола Петров", които са от 15 до 17 февруари в Пловдив.