Легендарният руски фигурист Роман Костомаров разказа как живее с два ампутирани крака.

Той гостува на комика Павел Воля, заедно със съпругата си Оксана Домнина, и разказа как хората му помагат да се справи с трудностите, както и няколко забавни истории за живота си след операциите.  

Олимпийският шампион при танцовите двойки от Торино 2006 претърпя ампутацията на ръцете и краката през миналата година след усложнения при пневмония.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Когато си на крака, се чувстваш пълноценен човек. Когато се прибереш и махнеш всички протези, разбираш, че си като хлебарка, легнала по гръб, която не може да се обърне. И така всяка сутрин. Тогава, като си сложиш всичко, караш кола, чувстваш се нормално, живееш... Най-трудното в ежедневието е да сложиш протезите", сподели Костомаров и допълни, че се опитва да се шегува със случилото се, което иска и от приятелите си.

"Максим Стависки постоянно се шегува с мен, че вече ще паркирам безплатно, няма да трябва да си режа ноктите, краката ми няма да се потят, няма да имам нужда да си купувам чорапи”.

Албена Денкова и Максим Стависки - двукратни световни шампиони при танцовите двойки за България, участваха в турнето на "Ледников период" - Отново заедно през 2023-а, което бе в подкрепа на Роман Костомаров.