Двете ни танцови двойки Теодора Маркова/Симон Дазе и Мина Здравкова/Кристофър Дейвис (на снимката) записаха лични постижения на международния турнир в Истанбул (Турция). Двата тима повишиха най-добрия си резултат с по около 10 точки, пише Красивата страна на спорта. Теди и Симон завършиха трети, а Мина и Кристофър четвърти, като трябва да уточним, че участваха четири двойки. Победата е за представителите на домакините Алиса Агафонова и Алпер Учар.

Маркова и Дазе завършиха със 126.50 точки, като в краткия танц са много близо до класиране на Световно първенство, след като имат точките за волен танц. Здравкова и Дейвис събраха 114.57 точки. За двойките турнирът в Истанбул се яви и държавно първенство, като изходът от него трябва да определи отбора, който ще стартира на Европейското в Москва и изглежда, че това ще бъде готвещата се в Канада при Мари-Франс Дюброй двойка.

Двата отбора правят страхотен сезон и състезание след състезание прогресират. Теди и Симон са дебютанти, а партньорката се пързаляше индивидуално до лятото. Мина и Кристофър пък вече имат 3 състезания през сезона и във всяко надграждат, след като заради травми записаха само по един старт в предните два сезона.