Бившият председател на Българската федерация по ветроходство и сегашен член на нейното ръководство Станислав Касъров ще сезира Прокуратурата за вписването на промените в организацията. Това съобщи Касъров за медиите.

"На 16 април бях уведомен от Елица Моева - адвокат на новия председател на федерацията Чавдар Александров, че с решение №8 от 14.04.2009 г. е извършено вписване на новия Управителен съвет на БФВ. За мен това е неочаквано, тъй като към настоящия момент все още не е подписан протоколът от общото събрание, проведено миналата събота", заяви Касъров.

Според него проекта за протокол е изпратен на 14 април по електронна поща и все още се работи по оформянето му. "Обяснено ми бе, че вписването е извършено на базата на извлечение от протокола. Като юрист за мен е необяснимо как може да бъде направено извлечение от нещо, което не съществува", коментира Станислав Касъров.

Той допълни, че при тази ситуация е длъжен да сезира Прокуратурата по случая. Софийски градски съд с председател по делото Ваньона Запрянова вписва във вторник промените в Българска федерация по ветроходство. За председател на федерацията само с два гласа повече беше избран Чавдар Александров срещу Станислав Касъров. Членовете на новия Управителен съвет са девет – новия председател и още Александър Александров, Валентин Николов, Георги Гуменов, Лъчезар Братоев, Павел Дуков, Росен Марангозов, Силвия Щумпф-Кирова и Станислав Касъров. /БЛИЦ