Нови промени в класическата, свободната и женската борба ще бъдат направени от международната централа, съобщава „Тема спорт”. Това е една от мерките, които ще бъдат взети, за да може спортът да се върне в олимпийското семейство. Освен това квотата на жените и на спортистите в управлението на централата ще бъде увеличена. Състезателният ден ще е съобразен с изискванията на телевизиите - досега схватките вървяха цяла седмица, а залите бяха пълни само през уикенда.

От МОК вече адмирират промените, дискутирани и на среща между временния шеф на ФИЛА Ненад Лалович и президента на комитета Жак Рох.

"Основното е да направим модерна стратегия за развитието на борбата и успешно да я презентираме пред изпълкома на МОК през месец май в Санкт Петербург", каза Лалович.

Във вторник сърбинът ще се срещне с председателя на европейските олимпийски комитети Патрик Хики за включване на борбата на евроигрите в Баку през 2015 година. На разговорите в Лозана ще е и Цено Ценов, президент на европейската централа по борба.