ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Слабо представяне и класиране записа най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева на световното първенство в Киев. Нашето момиче остана на 9-то място в многобоя. Няколко дни преди старта на турнира президентът на федерацията Илияна Раева оптимистично заяви, че „Силвия отново ще ни донесе медали.“ Не само, че това не се случи, а българката направи доста грешки в почти всички съчетания.

На топка и бухалки Митева получи оценки съответно 16.650 и 17.083 точки. На лента Силвето изигра добро съчетание, но получи само 17.416 точки. За изпълнението на обръч българката получи 16.016 точки.

Световна шампионка в многобоя стана рускинята Яна Кудрявцева със 73.866 точки, следвана от представителката на домакините Ганна Ризатдинова със 73.041 точки и състезателката от Беларус Мелитина Станюта със 72.166. Любопитното е, че голямата звезда и надежда на Русия Маргарита Мамун остава извън медалите.

На отделните уреди Силвия Митева записа две осми места (лента - 15,333 и бухалки - 15,983), шесто място на обръч (17,666), четвърто място (на топка - 17,916).

Световното първенство ще се запомни с невижданите скандали около организацията. Илияна Раева изригна заради липсата на български съдия - наша представителка получи възможност да бъде рефер до килима, но без право да съдийства. Шефката на руската гимнастика Ирина Винер също изрази недоволство: "Всичко е тотално сбъркано. Това се отнася и за съдийството." Дали класирането на Силвия Митева е резултат от зародилия се скандал, предстои да разберем.