Националките ни по художествена гимнастика представиха новата си екипировка на испанската фирма Joma преди световното първенство в Киев. Грациите дефилираха в Пресклуб България, а пред журналистите говори и Илиана Раева. Силвия Митева и Мария Матева заминават за Киев на 25 август, а ансамбълът - на 28 август.

„Момичетата са в добра форма. Проведоха много добра подготовка. Продължаваме да се усъвършенстваме. Очакванията са големи и се надявам да вземем медал. Надяваме се да играем много добре преди да вземем медал, да не допуснем грешки. Така че да им стискаме палци и да вярваме в тях. Не трябва да допускаме грешки. Ако успеят да го направят, вярвам, че ще вземат медал. Силвия също показа добра форма. Игра много силно, уверено на Световната купа в Санкт Петербург. Също допусна, но по-дребни грешчици. Не е толкова зле, че допуснаха грешките сега, дай боже да не се случи на Световното. Ще бъде много тежко“, заяви Илиана Раева.

"Ние имаме едни от най-интересните, трудни и динамични композиции. При всички случаи сме много по-добри от Италия в момента. За мен сме по-добри и от Украйна, а знаете, че на домакините и стените помагат. Мисля, че Силвия Митева е много стабилна, много зряла на фона на младите гимнастички. Вярвам, че и тя ще играе много силно и стабилно, и отново ще ни донесе медали. Вярвам, че ще направим една много сериозна заявка с Мария Матева. Ще я видите в корено различен стил, откакто работи с Ефросина Ангелова. С едно ново съчетание, което вече загатва за една съвсем различна гимнастика. Запомнете какво ви казвам, тя ще бъде изненадата там. Ще съм щастлива ако момичетата играят без грешка и донесат медали за България", каза още Раева.

„Нямаме никакви проблеми. Проблем ще има, ако направят грешка. Надявам се да са си взели поука от грубата грешка, която допуснаха и се надявам да изпълнят съчетанията без грешка. Жестока е конкуренцията. И в индивидуалното Силвия ще има много силна конкуренция в лицето на рускини и украинки. Вярвам, че ако играем както трябва, ще вземем медал и при ансамбъла, и при Силвия Митева”, коментира председателят на федерацията./БЛИЦ