Едмънтън победи гостуващия Лос Анджелис с 6:3 и поведе с 3:2 в серията от първия кръг на плейофите в Западната Конференция на НХЛ. Така Ойлърдс се доближиха на един от успех от класиране за следващия етап от елиминациите за Купа Стенли.

Ник Бюгстад блесна с две попадения, а Ивендър Кейн, Леон Драйзайтъл, Брет Кулак и Зак Хайман също се разписаха. Конър Макдейвид, Дарнел Нърс и Матиас Екхолм допринесоха с по две асистенции, а вратарят Стюърт Скинър направи 25 спасявания.

Адриан Кемпе се отличи с гол и асистенция за гостите. Куинтън Байфилд и Алекс Яфало също бяха точни. Финландецът Йоонас Корписало започна като титуляр на вратата, но след като получи четири гола за 31:49 минути беше заменен от Финикс Копли, който до края на мача отрази шест удара.

Далас Старс разби Минесота Тимбъруулвс с 4:0 в собствената си зала и също взе аванс от 3:2 победи в първия кръг на Запад, за да се доближи на една победа от следващата фаза. Джейк Оутингър отрази всичките 27 удара към вратата си и стана първият страж, който не допуска гол в плейофите през този сезон.

Тайлър Сегин и Джейсън Робертсън завършиха с по гол и асистенция за Старс. Тай Деландреа и Мейсън Марчмънт също се разписаха, а Роопе Хинц направи три асистенции. Вратарят Филип Густавсон направи 21 спасявания за Минесота.

Вторият от редовния сезон в Източната Конференция Каролина пропусна да се кладира за втория кръг на плейофите, след като записа домакинска загуба с 2:3 от Ню Йорк Айлъндърс. Така „островитяните“ намалиха на 2:3 изоставането си в серията.

Пиер Енгвал и Брок Нелсън завършиха с по един попадение и една асистенция за нюйоркчани. Матю Барзал също беше точен, а Иля Сорокин направи 34 спасявания. Пол Стастни и Себастиан Ахо вкараха за Каролина, а вратарят Анти Раанта отрази 19 удара.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НХЛ
Каролина Хърикейнс – Ню Йорк Айлъндърс 2:3
(0:1, 1:2, 1:0)
В серията: Каролина води с 3:2

Далас Старс – Минесота Уайлд 4:0
(2:0, 1:0, 1:0)
В серията: Далас води с 3:2

Едмънтън Ойлърс – Лос Анджелис Кингс 6:3
(3:2, 2:0, 1:1)
В серията: Едмънтън води с 3:2