Братята Кубрат и Тервел Пулеви напуснаха внезапно световното първенство по бокс за аматьори в Милано. Часове след загубата на Кубрат от олимпийския шампион Робрето Камареле (Ит) на 1/4-финал, най-тежкият ни боксьор хвана автобуса за София по свое желание, информира "7 дни спорт".

С него си тръгна и по-малкият му брат Тервел (до 91 кг), който отпадна на 1/8-финал от кубинеца Осмай Акоста Дуарте, бронзов медалист от Пекин'08.

По принцип Пулеви имат платени самолетни билети за 13 септември, когато от Милано се прибират и останалите национали. Братята обаче не смятат, че са избягали от отбора.

"Треньорът Петър Лесов знае, дори ни пожела лек път. Не сме си тръгнали на своя глава", заяви пред "7 дни спорт" Кобрата.

България остана само с един представител на световното първенство. Днес около 16:30 часа капитанът на националния тим Детелин Далаклиев излиза срещу сребърния медалист от олимпиадата в Пекин Янкиел Леон Аларкон (Куба). В най-лошия случай Детелин ще спечели бронзов медал. Независимо от развитието на боя днес, Далаклиев е най-добре представилият се български боксьор на световното първенство. Той е пред договор за новите серии на АИБА - WSB, и ще може да участва в профимачове, без да губи статута си на аматьор. /БЛИЦ