Бургаската зала "Младост" ще бъде арена на Четвъртия Международен турнир по художествена гимнастика "Морски грации". Надпреварата се провежда днес и утре и се организира от бургаския спортен клуб "Олимпия 74" начело с амбициозния треньор Петя Монева.

"Тук е малък празник и съм много щастлива. Радва ме най-вече това, че виждам малките дечица широко усмихнати. Пълна зала с щастливи деца, няма по-хубаво от това. Всичко с подготовката на "Морски грации" е отлично. Гостите вече пристигнаха - от Русия, Украйна, САЩ, Чехия, Сърбия и Беларус. Има 200 участници от 30 клуба", сподели Петя Монева пред БЛИЦ.

Личната треньорка на талантливата ни грация Мария Матева сподели, че примата на бургаската художествена гимнастика ще представи нова композиция на обръч.

"Игра я добре на контролното, но имаме още да я отработваме, защото трябва да сме перфектни на Световното", каза Монева, визирайки Световното по художествена гимнастика в Киев, което е от 27 август до 1 септември.

В надпреварата в зала "Младост" "Олимпия 74" ще се представи и с бъдещата звезда на клуба и изобщо на художествената ни гимнастика - Ерика Зафирова. Талантливата грация е в националния отбор на България от тази година и се подготвя за Младежките олимпийски игри 2014.

"Запомнете това име. Ерика е следващата Мария Матева. Талантливо младо момиче, с много хъс и амбиция. В момента е на 14 години, а аз я тренирам от 4 г. Още в първата година успя да се вклени между най-добрите в България. Тази година стана вицешампионка на страната при девойки старша възраст, но има още 1 година при старшата. Чака я бляскаво бъдеще. Отдадена е на това, което прави и го прави с огромно желание", похвали възпитаничката си Петя Монева.

"Мария и Ерика са с мен в София. Там работим, но Бургас си е нашият град", добави основателят на люпилнята за таланти - "Олимпия 74".

"Официалното откриване на "Морски грации" се състоя днес. Многобоят е по-късно, а в събота са финалите. Националният отбор ансамбъл ще играе утре. В него има ново лице - Снежана Дечева, която е родена 1996 година", добави Петя Монева, която прави чудеса през последните години, превръщайки в традиция турнира "Морски грации", който се радва на все по-голям интерес.

Програма на "Морски грации" - ТУК!