Голяма издънка направиха организаторите на тазгодишните олимпийски игри в Лондон, след като обикновен работник разби на пух и прах струващата 1 милиард британски лири програма за сигурност на спортния мегакомплекс в английската столица, съобщава “Сън”.

Анонимен служител изпратил сигнал до английския таблоид, че има невероятни пропуски в сигурността и охраната на олимпийския комплекс. Вътрешният човек пояснил, че след една единствена сутрешна проверка на входа може да напуска и да влиза в комплекса колкото пъти пожелае през целия ден. Вестникът „въоръжил“ оператора на багер с импровизирана бомба, побрана в прозрачна кутия за храна, съставена от пластилин за имитацията на пластичен експлозив, мобилен телефон, медни жици и часовник. Охранителите на контролните пунктове дори не забелязали опасната кутия.

Строителният работник напълно необезпокоявано успя да внесе и да разходи съвсем свободно импровизирана бомба из територията на комплекса и олимпийското село. В жилищните сгради се очакват над 10 хиляди спортисти от цял свят.

Олимпийските игри започват след 82 дни, като в Лондон се очакват милиони туристи от цял свят.

__________2.jpg