Радостин Василев, който говори на извънреден брифинг в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски", обяви, че народните представители ще решат съдбата му като спортен министър. Той и други депутати от „Има такъв народ“ обявиха, че напускат парламентарната група.

Министър от ИТН: Мафията ни проби, свалям доверие от Слави, държавата пада заради това министерство!

"Излизам открито пред всичко. Ангажирах хора в Национална спортна база, в тотото... Сега същите тези хора ме питат какво правим? Аз съм с тях всеки ден. Лоялен съм към тях, защото те са ме издигнали. Не съм позволявал на никого да ми налага експерти и съветници в министерството. Нека оставката ми бъде депозирана и волята на народните представители да реши моята съдба", каза Василев.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Най-вероятно задкулисието проби при нас. Сега ще ни изкарат предатели, че сме купени, че сме получили пари. Нека ни подложат на полиграф дали сме получили стотинка за това, което правим в момента“, продължи той. 

"Открито направих този кръстоносен поход срещу мафията в спорта. Започнах безпардонно изчегъртване на мафията. Обещах спортна зала на цял един град – Плевен. Обещах да бъде възстановена базата на "Червено знаме". Не се радваха на моите действия, защото в определен момент започнахме да засягаме нечии интереси. Обявявам, че не мога да бъда повече от тази структура заради лидера (б.р. - Слави Трифонов). С депутатите от ИТН съм в чудесни отношения, с много малки изключитения те са свестни хора. Притеснени са, защото знаят, че казвам истината. Не съм си позволил да открадна едно захарче, или да поискам нещо. Всички спортни имоти за завладени от мафията. Не мога да бъда купен от никого! Мога да бъда убит, но не и купен!", добави доскорошният спортен министър.