Спортният министър Радостин Василев твърди, че за ремонта от 6 милиона лева на Зимния дворец в София не вижда да са използвани и 600 хиляди лева. Така той продължи атаката срещу предшествениците си, обяснявайки, че състоянието на държавния имот е потресаващо, въпреки парите, които държавата е отпускала за поддържането му.

"Ремонтът през 2018 и 2019 г. е бил за 6 милиона лева и според тогавашните управляващи поне 15 години няма да се пипа нищо, защото Зимния дворец е супер. А аз не виждам ремонт и за 600 хиляди лева дори. Съблекалните са в мухъл, много са нередностите. Ще сезираме компетентните органи", каза Радостин Василев при гостуването в NOVA.

Както е известно, Зимният дворец се стопанисва от дружеството "Академика 2011" ЕАД, на което спортният министър наскоро смени ръководството.

"Тези дружества са управлявани по престъпен начин от хора, от които трябва да се търси отговорност. Трябва много спешно да вземем мерки", добави Василев.

Министър Василев сезира прокуратурата заради спортна шефка ВИДЕО

Той коментира и темата с украинските бежанци, сред които и много спортисти, които намериха подслон у нас заради военните действия в родината им. 

"България винаги е била гостоприемна, но българската гостоприемност не трябва да прескача границата и да се превръща в инфантилност. Аз също помагам на бежанци от Украйна", каза Радостин Василев.

"Нито нашите оръжия ще помогнат на някой, нито ще попречат на някой. Трябва да защитаваме българския нациоален интерес и където не ни е работа - да не ходим", продължи той.

"Нямам никакви лични интереси в спорта, приемам го като кауза. Работя добре дори с опозицията", добави Радостин Василев.