Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира представянето на Невяна Владинова на многобоя на Световното първенство и спечели квота за олимпийските игри в Рио догодина. Владинова зае десета позиция в състезанието и ще бъде сред основните ни надежди на Игрите в Бразилия.
 
"Българската художествена гимнастика си има героиня и тя се казва Невяна Владинова. Щастлива съм, че България успя да спечели първата си олимпийска квота на Световното първенство в Щутгарт с безапелационната игра на Невяна Владинова. За пореден път днес тя показа изключителна психическа устойчивост, прецизност, артистичност, смелост и желание да покаже по най- добрия начин композициите и неоспоримия си талант. Беше красива, вдъхновена и изпълнена с вяра за силна игра. Пред очите ми се състезаваше истинска българка напомняща със смелата си игра силата на голямата българска школа по художествена гимнастика.
 
Много се гордея с Неви, защото своя огромен скок като развитие тя постигна за по- малко от година. Влизайки в ТОП 10 на световната художествена гимнастика на това световно първенство, при тази жестока конкуренция, тя даде заявка за бъдещи още по-големи успехи. Говорихме много, анализирахме участието й, както нейното така и на съперничките й. Вярвам, че това нейно представяне ще бъде стимул за нейните бъдещи планове и мечти.
 
Поздравявам Невяна и й пожелавам успешна подготовка за Олимпийските игри и запомнящо се участие в тях. Поздравявам и нейната лична треньорка Бранимира Маркова и главния треньор Ефросина Ангелова", заяви Илиана Раева.