Френският шампион Монпелие е разследван заради участието си в уреден мач от първа дивизия на първенството по хандбал през тази година. Властите подозират отбора, който е шампион на Франция във всеки сезон от 2008 г. насам, заради изненадващата загуба от Кесон Севине на 12 май.
 
Източник, запазил анонимност заради течащото разследване, направи разкритието пред агенция “Ройтерс”. От клуба, Федерацията и Лигата отказват коментар по темата. Патрик Винял, шеф на спорта в град Монпелие, обяви, че е шокиран от новината.
 
“Не мога да си представя, че хандбалистите на Монпелие са се превърнали в такива хора”, заяви Винял.
 
Жоел Абати, бивш играч на Монпелие и олимпийски шампион за 2008 г., който сега е шеф на спорта в регион Лагедок Русильон, обяви, че хандбалистите не бива да бъдат съдени от хората преди истината да излезе наяве.
 
“Това е нещо, което не мога да си представя. Трябва да уважим презумпцията за невинност преди доказване на противното. Ако уговарянето на мача е истина, това ще бъде удар за целия френски хандбал”, обяви Абати.
 
“Никой не заподозря нещо по време на мача. Тогава ни видяхме нищо нередно”, заяви пред радио “РТЛ” Филип Барбере, президент на другия замесен отбор – Кесон Севине.
 
Монпелие, европейски клубен шампион за 2003 г., има няколко олимпийски шампиони в състава си, включително хандбалист № 1 на Франция за 2011 г. Никола Карабатич.