Мирела Демирева говори пред родните медии, след като се класира за финал на Европейското първенство в Рим.

Сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 преодоля 1.89 м и намери място сред най-добрите на Стария континент. Демирева, която има два сребърни европейски медала от европейски първенства, ще участва в битката за разпределението на отличията на 9 юни от 21:28 часа българско време.

“Радвам се, че отново съм тук, отново съм на европейско. Доста време ме няма. Все пак това ми е последното лято и в неделя искам да скачам със самочувствие. Ще дам всичко от себе си, радвам се, че ще скачам на финала.

За момента сезонът ми е доста колеблив. Иначе се чувствам много добре, просто всичко трябва да си дойде на мястото. Почти две години ме няма, трябва да съм малко по-уверена, да си вярвам малко повече и ще го направя.

Наистина скачам по различен начин и може би това е нещото, което ме обърква. Скокът ми изглежда различно, аз съм различна. Досега не съм скачала с този скок - и имам време, и нямам време. Може би аз самата съм различна, трябваше да се нагодя вследствие на контузиите. В интерес на истината скокът ми започва да прилича все повече на това, което Рини винаги си е представял за мен, но той винаги ми е казвал, че този скок е или тотален крах, или скачаш много високо. Аз още тогава му казах, че рискувам, защото това е единственият шанс да скачам много високо.

Аз вече съм постигнала немалко успехи в кариерата си, много искам да скоча над 2 метра, олимпийска година е, много искам да направя трета олимпиада. Много работих и се надявам да се случи. Трябва ми малко повече увереност и повече състезания. Понякога и едно състезание е достатъчно”, каза Демирева пред българските журналисти в Рим.

По-рано днес за финали на Европейското се класираха Александра Начева и Габриела Петрова в тройния скок, както и Божидар Саръбоюков в скока на дължина.