ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Роденият в София талант Даниел Маринов поднесе сензация и спечели титлата в многобоя на шампионата на Русия по спортна гимнастика за мъже в Казан. 18-годишният спортист събра 169.83 точки и победи олимпийския шампион от Токио 2020 в отборната надпревара Никита Нагорний, който остана втори с 166.196 точки. Трети се нареди Сергей Найдин със 164.696 точки.

Даниел Маринов има руско и българско гражданство, но твърдо иска да се състезава само за националния отбор на Русия. Той участва в състезанията при мъжете вече втора година и няма опит в международни турнири за юноши и мъже. На национални състезания талантът представя Татарстан, където се премества преди 11 години от България след развода на майка му.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

"Досега не съм получавал предложение да играя за България. Може би защото по принцип не искам и не смятам да го правя за други страни. Обичам да играя за Русия и искам да го направя в бъдеще. Силно се надявам да бъдем допуснати до международни състезания, всеки ден чакаме това. Младите момчета също трябва да се оставят да се докажат. Аз, Сергей Найдин, също искаме да се пробваме на международната арена, където никога не сме били", каза Маринов пред руската агенция ТАСС.

Маринов има златен и бронзов медал на първенството на Русия от 2022 година, а на Купата на Русия в Калуга през юли той стана първи на успоредка, втори в многобоя и на прескок, трети на земя и на кон с гривни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК