Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Българските грации останаха без медал и във финала на топка на Световното първенство по художествена гимнастика в София. По-рано през деня българките не спечелиха медал и във финала на обръч, а сега на топка Невяна Владинова и Катрин Тасева се наредиха съответно на седмо и осмо място.

Владинова бе с първи стартов номер и получи 19.100 за композицията си. Тасева игра веднага след нея и след две грешки съдиите ѝ дадоха 17.600.

Както и на финала на обръч, титлата спечели рускинята Дина Аверина след 20.300. Втора се нареди сънародничката ѝ Александра Солдатова с 20.200, а бронзът „грабна“ Александра Аджуджукулезе от Италия с 19.900. 

Шампионатът на планетата продължава в сряда с квалификациите на бухалки и лента. Катрин Тасева и Невяна Владинова ще играят на бухалки, а в четвъртък Тасева и Калейн ще представят съчетанията си на ленти. В четвъртък ще бъдат излъчени победителите в отборната надпревара. Към момента България е на второ място във временното класиране след Русия и пред тима на Израел.

Първите 24 грации в отборното класиране след изиграване на всички уреди във всички потоци ще мерят сили в многобоя този петък. Всяка страна може да има максимум по две представителки както в многобоя, така и във финалите на отделните уреди.