Българският отбор по художествена гимнастика ще участва в третия кръг от Световната купа, който ще се проведе в португалския град Портимао. Родните грации заминават за турнира утра, съобщи P.R. на националния отбор Кремена Георгиева.

България ще участва с ансамбъл жени, ансамбъл девойки и в индивидуалното - Биляна Проданова и Габриела Кирова. На турнира ще участват всички най-силни гимнастички, както при индивидуалното, така и при ансамблите. Състезанието ще го пропусне единствено ансамбъла жени на Италия.
 
Двата ансамбъла - девойки и жени, започват квалификациите на 16 април с изпълнение на по едно съчетание. На следващия ден се играе индивидуалното два уреда и ансамбъл девойки - второ изпълнение за квалификацията.
 
В събота е индивидуалното на останалите два уреда, ансамбъл жени - съчетанието с 3 ленти и 2 въжета и денят завършва късно (около 22:30 часа португалско време) с финала при ансамблите девойки.
 
В неделя са финалите на световната купа при ансамбли жени и индивидуалната надпревара. Късно вечерта в неделя ще се проведе прощално парти за всички участнички, организирано от спонсорите и домакините на турнира./БЛИЦ