ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Москва отговори на проведените от Украйна ракетни удари по Луганск по мирен начин и подготви инвестиции в присъединените към страната части от Украйна. Парламентарната комисия за физкултура и спорт изработи законопроект за пълното присъединяване към спортния календар на страната на всички украински територии, които бяха анексирани към Русия след проведените референдуми през есента.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Новият закон, който ще бъде внесен за гласуване в Думата още днес, ще се отнася не само за Донецката и Луганската републики, но и за Херсонската и Запорожката области, които все още не са под пълен контрол на руската армия. Припомняме, че през ноември украинската армия си върна контрола над град Херсон и Русия няма контрол над голяма територия в северозападната част на областта. Руската армия не успя да превземе и северната част от Запорожката област, включително и столицата Запорожие.

Предвидени са 3,2 милиарда рубли (36 милиона евро), които ще бъдат инвестирани във възстановяването на спортната инфраструктура на споменатите райони. Ще бъде предложена и помощ на всякакво ниво на всички спортисти от четирите региона, които преди това са се състезавали на международно ниво за Украйна. Всички техни завоювани титли и медали ще бъдат признати. Руският вицепремиер Дмитрий Чернишенко обяви, че само за Херсон и Запорожие е предвидено изграждането на 10 чисто нови спортни съоръжения, а 10 други ще бъдат напълно възстановени.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!