Исторически боксов мач очакват в Русия. Феновете вече тръпнат след идеята на заместник-генералния секретар на местната федерация Кирил Щекутиев, който взе отношение в скандала между легендата във фигурното пързаляне и вече треньор Евгени Плюшченко и хореографа на основната му съперничка Етери Тутберидзе - Алексей Желязняков.

Последният няколко пъти изпусна нервите си в социалните мрежи и заплаши олимпийския шампион да спре да "говори глупости" или е готов да го накара да млъкне и да му затвори "мръсната уста". Плюшченко от своя страна отвърна, че не е против двамата да решат нещата "по мъжки". Това накара шефът в местната боксова федерация Щекутиев официално да покани двамата на ринга.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Подобни конфликти не носят нищо хубаво на спорта. Ние в бокса знаем как да се справяме с това. Двамата  да се явят на ринга, със професионални съдии, с ръкавици и средства за защита, при спазване на всички противоепидемични правила. Готови сме да организираме такъв мач", обяви той, а думите му моментално се превърнаха в хит в социалните мрежи.

Припомняме, че Плюшченко преди време се закани да бие политика Алексей Навални и го покани "да си поговорят на ринга".