ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Руският посланик с особени поръчения към министерството на външните работи Бахтиор Хакимов обяви, че страната работи по неочакван ход, но този път на спортния фронт. Той цели да заобиколи наложените санкции на спортистите от страната за участие на международни състезания.

72-годишният дипломат направи изявлението си по време на среща на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС). Той съобщи, че се готви създаването на Асоциация на спортни организации. За подобен ход руският президент Владимир Путин намекна през септември при друга среща на ШОС в Самарканд (Узбекистан). Очаква се това да бъде алтернатива на Международния олимпийски комитет.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Целта на Асоциацията на спортни организации е организирането на големи спортни състезания. Нейното създаване е подкрепено от всички членове на Шанхайската организация за сътрудничество.

„Работата е започнала и сериозно напредва. Реакцията на нашите партньори е позитивна, тъй като всички те са против наложените спортни санкции срещу Русия и Беларус. Имаме принципно съгласие към нас да се присъединят и Бразилия и ЮАР“, заяви Хакимов.

Шайнхайската организация за сътрудничество е обединение за подкрепа в полето на политиката, икономиката, отбраната и международната сигурност. В ШОС членуват Русия, Китай, Индия, Пакистан, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан. В процес на присъединяване са Иран, както и един от трите настоящи поканени наблюдатели - Беларус, Афганистан и Монголия.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК