След като месеци наред световната ни и европейска шампионка по кану Станилия Стаменова се подготвяше самостоятелно за предстоящите състезания, от няколко дни тя стартира работа с руската легенда на този спорт - Александър Кирпиченко. Специалистът води и националите на Молдова.

През 1980 година именно Кирпиченко извежда мъжката ни четворка до бронз на Олимпиадата в Москва, а сега има огромния шанс да повтори успеха си свързан с България и чрез младата ни надежда - Станилия Стаменова.

Двамата бързо се сработват и усилено тренират на Гребния канал в Пловдив, където в момента провеждат лагер. Шампионката ни изказва голяма благодарност към Министерството на спорта и Федерацията по кану-каяк, за възможността да работи с такова светило в спорта, какъвто е Кирпиченко.

Забавяне с документацията бе причината едва сега да стартират съвместна подготовка, но са уверени, че за дебютът им като екип, който ще бъде на Световната купа в Дуисбург (Германия), края на май месец, ще бъдат готови за нови славни победи.