Вятърът в Бачишкия залив успя да се реваншира на яхтсмените по време на последния ден от Kaliakria Cup 2010. След отменения дълъг рейс в петък и проведената само една гонка за повечето класове в събота, трите гонки на къса дистанция в неделя доведоха до промени в класирането на два от IRC-подкласовете.
 
Силното време предразположи към по-динамично каране и преки двубои по трасето. В крайна сметка от клас IRC единствено Windwalker с шкипер Мирослав Станев в подклас IRC 1 – Racers запази първото си място в класирането от вчерашния ден. В подклас IRC 2 – Cruisers 1 победител е LZ Yachting 1991 със шкипер Лъчезар Братоев, а подклас IRC 3 – Cruisers 2 бе спечелен от яхта Приморско (Валентин Николов).
 
В свободния клас Rally яхта Le Grand с шкипер Васил Николенко запази челната си позиция от първите гонки. Армеец с шкипер Ивайло Гавраилов успя да направи добри резултати в неделя и успя да спечели при малките и атрактивни лодки Melges 24. В клас Conrad 25 победител е Albireo, ръководена от Венцислав Казаков.
 
След края на гонките последваха протести от екипажите, които допълнително забавиха резултатите и крайното класиране.
Победителите в класовете и подкласовете на Kaliakria Cup 2010 получиха своите купи от организаторите на регатата морски клуб Балчик и ваканционен комплекс Kaliakria Resort. Подаръци за призьорите имаше и от винения партньор на състезанието Domain Boyar.
 
Морски клуб “Балчик” е клуб с дългогодишни традиции в морските спортове и динамична история. Страстта към морето, спорта и истинските изживявания възраждат традицията на клуба през 2007, след като е разформирован през 90-те години.
Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, известен с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.
 
Domain Boyar International е водещ производител и износител на български вина по света. Компанията е иноватор в маркетирането на български вина и продава успешно продукцията си на международните пазари в Европа, Канада и Япония./БЛИЦ
 
Победителите в отделните класове на международната регата Kaliakria Cup 2010
Клас IRC:
Подклас IRC 1 – Racers
1. Windwalker (с шкипер Мирослав Станев)
 
Подклас IRC 2 – Cruisers 1
1. LZ Yachting 1991 (Лъчезар Братоев)
 
Подклас IRC 3 – Cruisers 2
1. Приморско (Валентин Николов)
 
Клас Rally:
1. LeGrand (с шкипер Васил Николенко)
 
Клас Conrad 25R:
1. Albireo (Венцислав Казаков)
 
Клас Melges 24:
1. Армеец (с шкипер Ивайло Гавраилов)