Бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 Кирил Терзиев ще се бори за медал на европейските игри в Баку, след като отпадна на полуфиналите в категория до 74 килограма свободен стил и спечели директна квота за репешажите. Терзиев стартира с резултатна победа по точки - 11:8, срещу арменеца Григор Григорян, на четвъртфиналите тушира италианеца Кармело Лумия. На полуфиналите обаче българинът допусна поражение с 3:6 точки срещу Сонер Димитраш, който ще се бори за златото след 17 часа българско време. Малко по-рано Терзиев ще излезе на тепиха срещу представителя на домакините Джабраил Хасанов, който е двукратен световен шампион в бившата категория до 66 килограма.

Останалите трима български борци, включили се в първия ден на свободния стил, отпаднаха рано в категориите си и няма да получат шанс за отличия.

Много близо до репешаж беше и Борислав Новачков при 65-килограмовите, но домакински успех на полуфиналите го лиши от шансове за титла. Новачков победи с 8:6 точки арменеца Девид Сафарян на осминафиналите, но нелепа загуба срещу Азамат Нуриков го остави сред чакащите за репешаж. Беларуският борец спечели последната точка в равния мач и с това отстрани българина, а на полуфиналите отстъпи категорично на Тогрул Асгаров, който е олимпийски шампион от Лондон в категория до 60 килограма.

Владимир Дубов не оправда големите очаквания от родната делегацията на европейските игри, след като отстъпи още на осминафиналите срещу арменеца Харих Барсегян. Българският представител в категория до 57 килограма загуби по две точки в двете части, а самият арменец отпадна безславно на четвъртфинал.

Драгомир Стойчев също напусна турнира по борба още след първата схватка на категория до 97 килограма. Той загуби с 1:7 точки от турчина Ибрахим Бьолюкбашъ, който отстъпи също толкова категорично на украинеца Валерий Андрийцев на четвъртфинал.