Бивш наш футболист стартира успешно кариера в културизма. Дори вече завоюва първи шампионски трофей. Това е историята на Денис Иванов, който е роден 1994 година в Кюстендил. От малък е запален по спорта, първо започва да тренира футбол в местния Велбъжд, където изпъква с бързина и отлична техника. Следва преминаване във вече бившата школа на ФК Бузлуджа и не след дълго е забелязан от скаути на школата на Христо Стоичков в Етрополе. Талантът на Денис е забелязан лично от голмайстора на световното първенство в САЩ 1994 г. Юношата е поканен да се присъедини към другите таланти в балканското градче през 2009 година. 

В Етрополе обаче е преследван от редица контузии и близо половин година му е нужно да се възстанови, което пак го принуждава да се върне в родния Кюстендил и да заиграе във ФК Бузлуджа. Следва обединение на школите на Бузлуджа и Велбъжд. Денис е един от най-добрите в състава на Велбъжд, състезаващ се в Елитната юношеска група до 19 години. Следва скок в мъжкия фубол, което в школата на Велбъжд означава край за него и за връстниците му. Решава да спре с футбола и да поеме по друг път.

През 2013 година Денис заминава да работи в Лондон, за кратко се завръща в България и открива своя друга страст - стрийт фитнеса, което от своя страна и желание да се развива го води във фитнес залата. След като отново заминава за Англия хобито започва да се превръща в преследване на друга мечта и вече у него се появяват амбиции за професионална реализация. 

През юни 2017 година в Лондон се запознава със сегашния си треньор Красимир Узунов. Той вижда в Денис желание и потенциал за развитие и му дава тласък да продължи по пътя си да стане професионален културист. Последните седем месеца преминават в специална подготовка и строги наблюдения от страна на Краси Узунов и на 26 ноември здравенякът от Кюстендил и още няколко състезатели, подготвящи се под ръководството на треньора, вземат участие в аматьорското състезание за културисти в град Лестър под егидата UKBFF, наречено "Sugar Classic". Денис става шапион в категория "Bodybuilding Junior" до 23 години на Великобритания и получава покани за "Arnold Classic" и "British Finals" през 2018 година.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ